שפים אישיים או פרטיים מתקבלים לעבודה במסגרת פרטית ולא במטבח מסחרי שוקק. הם עובדים בבתים עבור משפחות, ביאכטות ועל בסיס עצמאי באירועים מיוחדים. כדי להיות שף פרטי, נדרש יותר מסתם הצעת שירותי הקולינריה שלכם לציבור. אתם זקוקים להכשרה, מוניטין ותעודה נכונים כדי לקבל עבודות בעלות שכר גבוה ששווה לכם.
מזון ובטיחות
שפים פרטיים מטפלים במזון הנצרך מחוץ למסעדה. על מנת ששפים פרטיים יקבלו רישיון עסק או אפילו אישורי שף פרטיים, עליהם לספק תעודות בטיחות וטיפול במזון. אלה מוצעים באמצעות סוכנויות מחלקת הבריאות המקומיות, והן מכסות מחלות שעלולות להימצא במזון, נהלי טיפול במזון ובטיחות במטבח.
רישוי עסקים
כדי לעבוד כשף פרטי, אתם צריכים רישיון עסק. בשונה ממטבח מסחרי, שבו אתם עובדים, אתם פועלים כעת כעסק בלעדי. בהתאם למצבכם, יתכן שתצטרכו גם רישיון קייטרינג. פנו למחלקות הרישוי המקומיות שלכם במדינה ובמחוז כדי לבדוק אילו רישיונות נדרשים לשפים פרטיים באזורכם. אם אתם מתכננים להכין אוכל בבית שלכם, המחוז שלכם לא יצטרך רק היתר עבודה ביתי, אלא גם בדיקת בית כדי להבטיח שהמטבח בבית שלכם יעמוד במפרט להכנת האוכל.
שיקולי קייטרינג
חלק מהשפים הפרטיים מתפרנסים מקייטרינג. ישנם חוקים נוקשים בנושא שפים פרטיים וקייטרינג. אם אתם שפים פרטיים, אינכם יכולים למסור אוכל חם ללקוח; זו העבודה של קייטרינג. במקום זאת, עליכם להכין ולבשל את כל הפריטים במטבח של הלקוח שלכם. אם כל פריטי האוכל שלכם מוכנים בבית ונמסרים ללקוח, עליכם לקבל רישיון קייטרינג.
השכלה וניסיון
שפים פרטיים אינם זקוקים לחינוך קולינרי רשמי, אך עדיף שיהיה להם כזה. מכיוון ששף פרטי נדרש לקחת מגוון של מנות, כולל מטבחים אתניים, אז עדיף שיהיה מנוסה בבישול קודם ובעל ניסיון במטבח מקצועי. הכשרה פורמלית מספקת לשפים פרטיים לא רק את עיקרי הבישול, אלא גם צלחות וסטיילינג, מה שלקוחות מצפים לעתים קרובות מהשפים הפרטיים.
תעודה
אם כי היא אינה נדרשת, הסמכה יכולה לעזור לכם להשיג משרות שף פרטיות בעלות תשלום גבוה יותר ולהוכיח את יכולתכם ללקוחות. איגוד השפים האישיים של ארצות הברית מציע בלעדית הסמכה מסחרית כ"שף אישי מוסמך". על מנת להימצא מתאימים לכך, עליכם להפגין ניסיון של שנתיים כשפים פרטיים ולבצע מגוון תפקידים הכולל תכנון, שיווק, ניהול פיננסי וקבלת החלטות תפעוליות.