כתבות אחרונות
החיים הסודיים של שפים פרטייםמה קורה למערכת השערים החשמלית אם החשמל מתנתק?איך להישאר יצירתיים עם שיווק הווידיאו שלך בתקופות סוערות?מאפינס אנגליים תוצרת ביתמסכי גלילה: אפשרויות הצללה פנימיותחומרי צעצועי מין בטוחיםטיפים לריהוט חלל קטן10 דברים שכדאי לדעת על חומרי מעקותמדוע יצירת פרסונה של קונה חיונית לאסטרטגיית הוידאו שלכםעכשיו זה הזמן להוסיף לנכס שלכם פרגולה חיצוניתמה נדרש כדי להיות שף פרטיגדר לחיות מחמד בחצר האחורית שלךירושלים מאז ועד היוםכשיותר סקס יכול לגרום לכם להיות פחות מאושריםאילו הוצאות קיימות ברכישת דירה חדשה מחברת בנייה בישראל?המאהב של ליידי צ'טרלי: אוניברסיטת בריסטול רוכשת את עותק המשפט של השופטרשימת הספרים הקצרה לפרס סאלטייר נחשפהנעמי וולף: מוציא לאור בארה"ב מבטל את הוצאת הספר בגין חשש לאי דיוקיםחתולה מחליטה להצטרף לחופשה של בעליה על ידי התגנבות למזוודה ומתגלה באמצעות סורק כבודה של שדה התעופהמייגן מרקל והנסיך הארי לוקחים את התינוק ארצ'י לארה"ב כדי לחגוג שם את חג ההודיההשעה הטובה ביותר ביום להזמין את הטיסה הבאה שלכםכל סוגי התה השחור שכדאי להכירהשקות – מה זה בעצם השקה?טיפים לשמירה על המראה המדהים של סוכך הזרועות שלכם3 טיפים מדהימים שיעזרו לך לשמור על תוספות השיער שלך לאורך זמןבחירת שיבוץ לטבעת אירוסין5 הדרכים הטובות ביותר לרכוש יהלוםהטבות למשכנתאות בישראלמהי השכיחות של בריחת שתן לאחר הלידה?מבחן העיתון לאימות יהלומיםנוסעים לטיול? הנה רשימה של דברים שאתם חייבים לקחת אתכם

החיים הסודיים של שפים פרטיים

כדי להיות שף פרטי עבור ספורטאי, כוכב קולנוע או מייסד חברת הייטק מיליארדר, אתם זקוקים לניסיון מקצועי של שנים וכשרון לשמור סוד.

 

לפני שנים מעטות, סאני לי, שפית מברוקלין בתחילת שנות ה-30 לחייה, שבישלה במסעדות יוקרתיות כמו בלו היל בסטון בארנס ופארק 10 מדיסון, עמדה להגשים חלום ילדות: לפתוח מקום משלה. הקונספט שלה התרכז בהעלאת הבאנשאן (תוספות צד קוריאניות) למרכז הבמה. אך כשהתברר לה שבן זוגה אינו שותף לחזונה, היא נסוגה מהפרויקט והחליטה לצאת מהמטבח המקצועי.

 

לי הפכה לשפית פרטית עבור בדרן עשיר, ובישלה עבורו עוף פרמז'ן, סטייקים ועוד מצרכים מנחמים ובריאים למשפחתו המונה חמש נפשות. היא מוצאת את העבודה מתגמלת, אפילו כמעט שנתיים לאחר מכן, ומתגאה בכך שהיא מיישמת את הכשרתה הנרחבת לעבודה.

 

"לחץ מביקורת ובדיקות ירד", אומרת לי. "בתמורה, ניתן לי האיזון המדהים הזה של החיים כדי לחפש דברים שעוזרים לי להגשים את עצמי." מעגל החברים שלה כולל כעת הרבה אנשים שאינם טבחים, והיא מספיקה להתאמן על יצירות כקרמיקאית.

 

ולי אינה לבדה. לפני עשרות שנים, עבודות שף וקייטרינג פרטי סיפקו לעיתים דרך למטבחים מקצועיים. עכשיו הזרם הפך כיוון: עם דמי שכירות מסחריים ושכר מינימום, נאמנות הלקוחות פוחתת, המתחרים מציפים את הענף, ומספר גדל והולך של ותיקי מסעדות מתמודדים על הזדמנויות להיות שפים פרטיים, מה שמייצג שינויים בתעשייה. כאשר רנה בייקר, לשעבר מנהלת מסעדה וטבחית ארגונית, הפכה לפני 12 שנה לשפית פרטית בסן פרנסיסקו, אף אחת מחברותיה לא עשתה זאת. "עכשיו," היא אומרת, "כולם רוצים." (בעלה, שון, הלך בדרך הזו לאחר שעזב את מסעדת ורבנה בשנת 2015).

 

"אנחנו בהחלט מתחילים לראות טבחים בכל הדרגים שמחפשים משרות פרטיות", מאשר רון הייז, מנהל משנה לשירותי קריירה במכון הקולינרי באמריקה בהייד פארק, ניו יורק. הוא הוסיף כי האנשים שלוקחים את העבודות הללו נמצאים עמוק יותר בקריירה שלהם. באופן נוח, לקוחות חכמים בתחום המזון דורשים היום אנשי מקצוע ותיקים יותר מאשר בשנים עברו.

 

המקצוע הזה מציע לקוחות עשירים להפליא, בתי נופש ומספיק עובדים במשרה מלאה כדי לשרת את מנזר דאונטון. זו לא בהכרח הגזמה: לאופרה ווינפרי, איש העסקים המיליארדר רונלד פרלמן ואיל ההוליוודי סטיבן שפילברג, יש או היו שפים פרטיים, ויש שף שתמיד נמצא בסטנד ביי עבור מייסדי גוגל לארי פייג' וסרגיי ברין, בדירה הלא כל כך סודית של החברה, מעל פאלו אלטו, קליפורניה.

 

אבל שף אישי עשוי להתגייס גם, למשל, כדי לעזור לרופא עסוק או עורך דין, לטפל בקניות המכולת שלהם ולהכין במומחיות כמה ארוחות ערב מדי שבוע. הארוחות נעות בין מטבח אמריקאי, כמו קציצת בשר, תפוחי אדמה מבושלים ושעועית (במיוחד אם יש להם ילדים קטנים) שמוגשות בסגנון משפחתי, וכלה במנות חדישות המציגות מרכיבים כמו גוצ'וג'אנג, ברברה ותסיסות.